Modellen

TOEGELATEN TENTOONSTELLINGSTOILETTEN

LEEUWENTOILET: de poedel, zowel met kroeshaar als met koorden , heeft een geschoren achterhand tot aan de ribben.  Moeten eveneens geschoren worden: de snuit van onder en van boven, vanaf de onderste oogleden, de wangen, de voor- en achterbenen met uitzondering van de polsmofjes of de armbanden en facultatieve motieven op het achterdeel.  De staart met een uitzondering van een ronde of langwerpige pompon aan het uiteinde.  Het dragen van een snor is voor alle exemplaren voorgeschreven.  Het laten staan van de vacht op de achterste ledematen de “broek” genoemd, is toegelaten.

 MODERN TOILET: het laten staan van de vacht op de vier ledematen wordt toegestaan voor zover volgende voorwaarden gerespecteerd blijven:

1. worden geschoren:

a. het benedengedeelte van de voorste ledematen, vanaf de nagels tot aan de punt van de sporen (duimen), het benedengedeelte van de achterste ledematen tot op gelijke hoogte.  Ook is het toegelaten alleen de tenen met de tondeuse van haar te ontdoen.

b. hoofd en staart volgens de hierboven reeds vermelde instructies.  Als uitzondering wordt in dit toilet toegestaan de aanwezigheid op de onderkaak van een kort baardje dat niet langer dan 1 cm mag zijn en waarvan de onderbelijning parallel met de onderkaak verloopt.  Een zogenaamde “geitensik” is niet toegelaten.

De pompon van de staart weg te laten

2. ingekorte vacht:

op het lichaam om de ruglijn te doen uitkomen, een gedeelte dat min of meer duidelijk moirering geeft van minstens 1 cm.  Deze lengte neemt geleidelijk toe rond de ribben en bovenaan de ledematen.

3. volgens de standaard getoiletteerd:

a.op het hoofd laat men een “helm” (topknot- casque) staan van redelijke hoogte, evenals op de hals.  Daalt aan de achterzijde af tot aan de schoft en van voor zonder te onderbreken, tot aan het geschoren gedeelte van de voet en dit volgens een licht schuine lijn die vertrekt van het bovenste deel van de voorborst.  Op het bovendeel van de oren en tot 1/3 van hun maximumlengte, mag het haar ingekort worden met schaar of tondeuse in de richting van het haar.  Het onderste deel blijft bedekt met haar, dat geleidelijk van boven naar beneden in lengte toeneemt en uitloopt in franjes die gelijk kunnen worden geknipt.

b. op de ledematen een broek die een duidelijke overgang vertoont naar de geschoren voeten.  De lengte van het haar neemt van onder naar boven geleidelijk toe, zodat op de schouders evenals op de dijen een lengte van 4 tot 7 cm bereikt wordt, te meten aan het strak gespannen haar en in  verhouding tot de grootte van de hond.  “Pofeffecten” (bouffant – fluffy) dienen vermeden te worden.  De broek op de achterbenen moet de typische hoekingen van de poedel laten uitkomen.  Ieder fantasietoilet dat afwijkt van de standaardnormen leidt tot diskwalificatie.  Om in het even welke van de standaardtoiletten waarin de poedel verschijnt, zal dit in geen geval de klasseringbeoordeling beïnvloeden op de tentoonstellingen.  Alle honden van éénzelfde klas moeten in hun verschillende toiletten in deze klas verschijnen en worden gezamenlijk gekeurd en geplaatst.

ENGELS TOILET : aan het “leeuwentoilet” motieven op de achterhand toevoegen, dwz polsmoffen en armbanden.  Op het hoofd een topknot.  Voor dit toilet is de snor facultatief.  Het ontbreken van een scheiding van de vacht op de achterpoten is toegelaten.  De topknot is facultatief (het is verboden om lak of andere producten te gebruiken om de topknot op haar plaats te houden).

-Honden die niet getoiletteerd zijn volgens de standaard (en voor zover zij zo blijven) mogen niet gekeurd worden op tentoonstellingen en officiële manifestaties; dit mag in geen geval een reden zijn om ze te diskwalificeren voor fokdoeleinden.

 

Bron: Belgische poedelclub

 

Doorzoek de website

Contact

allesoverpoedels.nl
Drachten
0657536037

Actueel

16-04-2015 21:03

Interessante site!

Wellicht een leuke site om te bestuderen!  www.doggydating.com/nl

Enquête

Vind je onze nieuwe web leuk? Heb je voldoende informatie gekregen?

Ja, leuk, ik heb alle benodigde informatie gevonden (3,158)
47%

Nee, het kan beter (3,529)
53%

Totaal stemmen: 6687