Vachtverzorging

 

De Poedelvacht  vergt veel onderhoud. Knippen moet worden gedaan om de zes tot acht weken. Het is belangrijk dat de vacht om de aantal dagen geborsteld wordt. Als u de vacht kort houdt, is een keer in de week goed borstelen en nakammen genoeg. Heeft u uw poedel in een langer model,zzoals het modern toilet, dan moet u de langere delen om de twee a drie dagen borstelen. Als u de poedel zelf wilt wassen en drogen, dan is het belangrijk dat u de juiste apparatuur heeft. Denk aan: de juiste shampoo ( shampoo  voor mensenhaar is niet goed voor de hondenhuid! ) een waterblazer en een goede fohn om de vacht tot op de huid te drogen. Bij het nadrogen moet u de vacht goed doorborstelen. U kunt heel goed zelf het hoofd , de staartaanzet en de voetjes bijhouden met scheren. De Moser een een licht en gemakkelijk apparaat. Hiermee kunt u deze onderdelen zelf kort houden.  Bij het trimmen hoort ook de oren, ogen en nagels verzorgen. De nagels dienen bij iedere wasbeurt geknipt te worden. Niet te kort, want dan knipt u in het leven en dan gaat de nagel bloeden. Uit de oren moet het haar verwijderd worden. Dit doet u met een beetje oorpoeder en dan zachtjes de haren eruit trekken.  Als u de haren op de snuit kort houdt, dan zullen de ogen ook schoon blijven en niet zo snel tranen. Tranen de ogen wel, dan kunt u met gekookt, afgekoeld , water het traanstreepje verwijderen. U kunt ook oogwater voor mensen gebruiken om het oogje te spoelen. 

En als laatste, de tanden. Het is erg belangrijk om de tanden van uw hond schoon te houden. Dit kunt u doen met een dentalspray, maar het is toch aan te raden om 1 / 2 keer per week met een kindertandenborstel en speciale hondentandpasta de tanden te poetsen. Begin hier al mee als de hond pup is, anders is het lastig aan te leren als ze ouder worden. 

Aanbevolen producten:

Oren : Groomers Earpowder / Gimborn Oorpoeder 

Ogen : Optrex

Nagels :  Verschillende modellen : Quilotine en Schaarmodel

Bij bloeden : Bloedstop

 

 

 

 

Waterblazer : Verschillende modellen en prijsklassen bij : Trim/ OKDV/ Easygroom/ Witjes verzendhuis

Tondeuse: ligt goed in de hand, goed voor prive gebruik is de Moser.

Shampoo: Er zijn veel verschillende soorten shampoos. Het hangt van de vacht van uw hond af

welke shampoo geschikt is. Over het algemeen is een neutrale verzorgende shampoo prima. Heeft uw

hond een allergie, dan is een Aloe Vera shampoo aan te raden. Wilt u gaan showen dan heeft u hele andere shamoos nodig.  Op de tentoonstellingen wordt u doodgegooid met verschillende merken shampoos. Vraag aan de fokker van uw hond, welke shampoo de hond gewend is. Zelf gebruik ik voor de honden PSH. Dat is een met verschillende soorten shampoos, voor vele rassen en vachten geschikte producten. Wat ik ook belangrijk vind, is de prijs - kwaliteit verhouding.  Bij de links komen verschillende linken naar verschillende shampoos, dan kunt u zelf kijken welke u het meeste aanspreekt. 

Borstels: Het is verstandig om in ieder geval een universele / slicker borstel. Dit om de ergste knopen eruit te borstelen. Heeft uw poedel een langere kuif, dan is het ook aan te raden om een rechte pennenborstel aan te schaffen. Kam uw poedel altijd na met een grove kam.  Heeft uw hond behoorlijke knopen in het haar, dan is een Les Poochs borstel aan te raden. Deze zijn wel prijzig, maar erg goed en ze gaan lang mee. 

 

Doorzoek de website

Contact

allesoverpoedels.nl
Drachten
0657536037

Actueel

16-04-2015 21:03

Interessante site!

Wellicht een leuke site om te bestuderen!  www.doggydating.com/nl

Enquête

Vind je onze nieuwe web leuk? Heb je voldoende informatie gekregen?

Ja, leuk, ik heb alle benodigde informatie gevonden (2,827)
47%

Nee, het kan beter (3,160)
53%

Totaal stemmen: 5987