EGCN

De EGCN is een feit! De vriendenclub is een officiële vriendenclub geworden.

De kerngedachte “samenwerking en inspiratie” kreeg vorm door een nieuwe vereniging op te richten, een vereniging die de belangen van alle aan rasgroep 9 gelieerde rassen zou behartigen. Een vereniging van - en voor fokkers.

Het is een lange weg geweest maar op 16 april is de toetredingsovereenkomst tussen de EGCN en de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland ondertekend. Graag citeer ik in dit kader de secretaris van de EGCN Hans Boelaars: “Ik zou iedereen die de afgelopen vier jaren zo uitgesproken tegen ons is geweest willen bedanken voor hun gezouten en ongezouten kritiek. Die heeft ervoor gezorgd dat we onze overtuigingen continu hebben getoetst en aangescherpt. Ga je er niet dood aan, word je er alleen maar sterker van en de EGCN is springlevend”.

We kunnen nu echt als volwaardig lid van start. En dat gaan we doen ook.

De EGCN wil de ervaren fokkers met elkaar verbinden en gebruik maken van hun kennis en ervaring. In gezamenlijkheid moet onderlinge concurrentie worden omgezet in gemeenschappelijke inspiratie en adequaat beleid. De visie van de EGCN is rasoverschrijdend en het zoeken is naar de gemene deler van een bewuste en weloverwogen rashondenfokkerij. We moeten een oplossing vinden om uit het negativisme te komen. Zowel extern, denk bijvoorbeeld aan de hetze die in de media wordt gevoerd tegen de rashondenfokkerij, maar zeker ook intern. De regelgeving ten behoeve van de rashondenfokkerij moet weliswaar adequaat zijn maar tevens ten dienste staan van de zorgvuldige rashondenfokkerij en daarmee de fokkers. We moeten weer trots mogen zijn op onze rashonden en onze rashondenfokkerij en wat we bijdragen aan ons cultureel erfgoed.

Inmiddels wordt hard gewerkt aan de nieuw vormgegeven website en ook het logo heeft een opfrisbeurt gehad. De kernleden hebben hun eerste vergadering achter de rug en natuurlijk is er geklonken op de EGCN en alle rassen van Rasgroep 9 die we zo’n warm hart toedragen

 

U kunt lid worden van deze vereniging ! Op de site www.eerstegezelschapshondenclub.nl/lidmaatschap  vindt u een aanmeldingsformulier. 

Voor de poedels zijn er verschillende activiteiten gepland:

* Jonge Hondendag

* Vachtverzorging / Trimmen

* Kampioensclubmatch

* Informatie avond kleurvererving

Doorzoek de website

Contact

allesoverpoedels.nl
Drachten
0657536037

Actueel

16-04-2015 21:03

Interessante site!

Wellicht een leuke site om te bestuderen!  www.doggydating.com/nl

Enquête

Vind je onze nieuwe web leuk? Heb je voldoende informatie gekregen?

Ja, leuk, ik heb alle benodigde informatie gevonden (2,827)
47%

Nee, het kan beter (3,160)
53%

Totaal stemmen: 5987